Hvorfor er nettkurs en god hjelper til økonomiarbeideren?

Å vedlikeholde og utvikle kompetansen er utfordrende i en travel hverdag. Ta for eksempel innenfor økonomi - hvor det er konstante endringer, er det viktig å øke behovet for og kontinuerlig oppdatere kunnskapen sin. Mange av oss er klar over kursbehovene våre, men hvordan finner man tid til dette? 

 

Utfordrer arbeidspresset og behovet for kontinuerlig læring?

 

Mye kreves av økonomiarbeidere. Ikke er det rart at de fleste (74%) synes at arbeidsmengden er konstant for høy. I tillegg er fagfeltet innenfor økonomi sterkt regulert. Det er behov for å forvalte både nasjonale lovgivinger, samt EU-lovgivinger, forskriftsretningslinjer, skatte- og rettspraksis. Nye regelverk kommer hvert år. Samtidig gjøres en lang dag lengre, i høysesongen på våren. Kravet om høy arbeidsintensitet og kontinuerlig holde seg oppdatert blir til sammen en utfordrende ligning. 

Nettbaserte kurs er en levedyktig løsning på dette. I dag er det kvalifiserte opplæringstjenester som leverer nøyaktig informasjon på endringene som oppstår. 

 

For økonomiarbeidere - å spare tid.

 

Fremfor alt tilbyr nettkurs tidsbesparelser samt innhenting av forhåndstolket informasjon av en ekspert.  I regulerte fagområder sørger forskjellige læringsplattformer at det blir enklere å følge med på endringene som skjer og overvåker dette for deg. Det gjør det enklere å kurse seg når det passer deg best. Noen av kursene sendes også som live-webinar, hvor det er muligheter å stille spørsmål direkte til foreleser. Selv om en ikke får med seg live-webinarer vil det bli gjort tilgengelig som et kurs etterpå.

 

Hvorfor velge nettkurs? 

 


  • Nettkurs, informasjon tolket av en ekspert. 

     

 

Alle som har tilgang til internett har nesten fri tilgang til en rekke pålitelige kilder. Informasjon finner man hos Finanstilsynet, Skatteetaten og lignende. Utfordringen med denne tilnærmingen er fragmentering av informasjon og arbeidet som gjøres for å hente denne informasjonen fra flere kilder. En annen ting er å tolke denne informasjonen. 

På nettkursene er all denne informasjonen blitt fragmentert og tolket av en ekspert. Basert på sine erfaringer og ferdigheter, er de i stand til å fortelle hva som er viktig for deg og hvorfor.

 


  • Opplæringsplattformene overvåker lovendringene for deg. 

 

De overvåker endringene for deg, og produsere kurs hvor de får frem endringene på en god og presis måte. 

 


  • Du kan ta nettkurs når det passer deg.

 

En kan delta på nettkurs når og hvor som helt. En trenger ikke å reise for å kunne delta, noe som gjør at en sparer mye tid. På denne måten blir det mer fleksibelt, og du kan bestemme selv når du ønsker å kurse deg. På toget, på jobb, i sofaen, tidlig på morgenen, ved midnatt eller midt på dagen – det er ingen begrensinger. 

 

En kan delta på nettkurs når og hvor som helt.

 

 


  • Slipp arbeidsdagen din

 

På slutten av en intensiv arbeidsøkt kan du utvikle ferdighetene dine i for eksempel en times nettkurs. Ellers kan du ta korte kurs til morgenkaffen, lunsjen eller til kvelds. Du bestemmer!

 


  • Se på i grupper og del tankene dine

 

Noen vurderer nettbasert opplæring med en gruppe. Kursene som skal vises er planlagt på forhånd, og de ansette samles på for eksempel et møterom for å se kurset sammen. Samtidig kan en utveksle ideer om betydningen av det en lærte i forhold til ditt eget arbeid. 

 


  • Nettkurs oppsummerer det vesentlige og minimerer driftsstans.

 

Den grunnleggende varigheten av et stedlig kurs er vanligvis en halv dag, eller en hel arbeidsdag. Lengden på et nettkurs er ofte mellom 30 og 60 minutter. Denne tiden er fortsatt overraskende lang, men i løpet av den tiden har man tid til å gå igjennom flere ting med presisjon. For en travel arbeider er dette den beste løsningen når det ikke er tid til et normalt treningstempo. 

 


  • Et kort nettkurs er svaret på dagens konsentrasjonsproblemer

 

I en travel hverdag med multitasking, og flere elementer som kan ta vekk konsentrasjonen som smarttelefonen, og mail som tikker inn, er korte nettkurs på en time - en god løsning. Hvis kurset blir mye lengre enn dette, er det lett for å falle for fristelsen å trykke på mobilen eller bare svare kjapt på en mail.   

 

En ekstra fordel er de lave utgiftene.

 

 


  • Nettkurs gir betydelige besparelser på selskapets kurskostnader

 

En ekstra fordel er de lave utgiftene. Tradisjonell klasseromsopplæring kan koste et selskap mange ganger så mye som å kurse ansatte online. Ifølge beregningen kan besparelsen i beste fall være opptil 70% til fordel for nettkurs. Det går ikke tid eller penger til reise, overnatting eller annen «dødtid».

   

HR | læring

Relaterte lenker

Eduhouse